به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نخستین جلسه برنامه ششم توسعه کشور بخش صنعت ساختمان صبح امروز دوشنبه ۲۷ بهمن در سالن اجلاس ساختمان وزارتخانه با حضور نمایندگانی از کمیته پدافند غیرعامل، سازمان ملی زمین و مسکن، سازمان آموزش فنی و حرفهای، اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، سازمان نظام مهندسی، شرکت عمران شهرهای جدید، شرکت عمران و بهسازی شهری و برخی دیگر از دستگاههای مربوطه برگزار شد.
منوچهر شیبانی مدیرکل دفتر سازمانهای نظام مهندسی و تشکلهای حرفهای درباره هدف از برگزاری این جلسه اظهار کرد: جلسه امروز به منظور تعیین چارچوب کلی تدوین و برنامهریزی اقدامات کمیته صنعت ساختمان زیر مجموعه کارگروه مسکن و ساختمان برگزار شد. در این جلسه چشماندازهای برنامه ششم توسعه در حوزه صنعت ساختمان بررسی میشود؛ نخستین گام هم ارائه گزارش از وضعیت موجود و برنامهریزی کارگروه به این نحو است که هر یک از دستگاههای اجرایی گزارشی از فرایندها در بخش خود ارائه می دهند و به تدریج این وضعیت را تکمیل میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه تفکرمان در حوزه برنامهریزی باید سیستمی باشد ادامه داد: باید از تفکر جزیرهای به خصوص تفکرهای صنفی و منافع گروهی و خاص یک بخشی خودداری کنیم و همه را در مجموعه واحدی ببینیم.
در ادامه این جلسه نفیسه قدسیان معاون مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با ارائه گزارشی از برنامه ششم توسعه گفت: کارگروه مسکن دارای دو کمیته برنامهریزی و اقتصاد زمین و مسکن همچنین کمیته صنعت ساختمان است. علاوه بر این، نمودار زمانی قانون برنامه ششم توسعه شامل گام اول یعنی تهیه تصویر کلان برنامه، گام دوم تعیین موضوعات خاص و گام سوم تهیه اسناد راهبردی بخش و فرابخش تعیین شد. این نمودار دارای پنج مرحله پیشنهاد سیاستهای کلی، مقدماتی شامل شروع کار تهیه برنامه ششم، تهیه پیشنویس لایحه برنامه، برنامه ششم توسعه و برنامه اجرایی بخش/فرابخش و ساختمان است.
وی همچنین به ساختار ستاد تدوین برنامه ششم وزارت راه و شهرسازی با عنوان شورای تدوین برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: این شورا شامل کارگروههای تخصصی هواشناسی، شهرسازی، مسکن، دریایی، هوایی، ریلی و جادهای و دارای کارگروههای عمومی فناوری اطلاعات، بهرهوری، منابع انسانی و آموزش، نظام تامین مالی، ایمنی و مسائل اجتماعی است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی به پیشنهادات تغییر در موضوعات اصلی شورای برنامهریزی مسکن و شهرسازی و عمران شهری و روستایی اشاره کرد و افزود: موضوعات اصلی مرتبط با شورای برنامهریزی مسکن و شهرسازی ۱۷ مورد است اما مهمترین بندها شامل نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهری و سکونتگاههای غیررسمی، ارتقاء کمی و کیفی تولید مسکن متناسب با نیاز گروههای مختلف درآمدی، توسعه صنعتیسازی ساختمان و ارتقاء نظام فنی ساختمان در فرآیند تولید، اجرا و بهرهبرداری، حمایت از تامین مسکن گروههای کم درآمد، ارتقاء نظارت بر ساخت مسکن، مدیریت یکپارچه زمین برای تامین مسکن و توسعه شهر و روستا در چارچوب ضوابط شهرسازی، ارتقاء نظام تامین مالی پایدار و بهبود عملکرد ابزارهای پولی و مالی، نوسازی و بهسازی مسکن روستایی میشود./
نظر شما